Kategória:
Fogyás, zsírégetés

- Csirke saláta.

Receptek vacsorára fogyáshoz,
vacsora tippek izomépítéshez.
Ahogy mondani szokás „hosszabb a nap, mint a kolbász” ám ha jól csináljuk, a mi kolbászunk kitart a nap végéig.
Viszont sokak a napot űzött vadként végighajtva és a megérdemelt munka jutalmaként bújukat, bánatukat, evésbe fojtják.
Pedig, ahogy a napi aktivitás csökken az ételeink energiaértékének is úgy kellene csökkenni.
És megint egy idevágó mondás:
„Reggeliz, mint egy király. Ebédelj, mint egy polgár. Vacsorázz, mint egy koldus.”
A lényeg itt a „mint” szóban van és nem abban, hogy azt egyél, amit egy koldus.
Akkor hat után ne egyek semmit?
Ha ilyeneket hallok nem csodálkozom, hogy ennyi túlsúlyos ember él, éldegél a földön.
A szervezetednek folyamatos tápanyag ellátásra van szüksége és ha a koraesti óráktól koplalni kezdesz a tested vészreakcióit kapcsolod be, minek hatására az anyagcsere lelassul és minden egyes kalória elégetéséhez dupla annyi munkára lesz szükséged.
A hat után semmit funclub tagjait ki kell ábrándítanom, mert az, hogy aznap hízol vagy fogysz a napi bevitt és elégetett kalóriák különbsége határozza meg és hidd el hat előtt is be lehet vinni annyi kalóriát, ami simán a hízás oldalára lendíti a mérleg nyelvét.
Tojás saláta.
Tehát enni kell este is?
Mivel a szervezeted elsődleges energia forrása a szénhidrát és este ugye már nem dolgozol olyan intenzíven, ezért azokat az ételeket kell kerülnöd amik jórészt ezt tartalmazzák.
Magas szénhidrát tartalmú ételek.
Kerülendők a gabonafélék akár teljes kiőrlésű akár finomított /búza, rozs, árpa, rizs, zab stb…/. Ne egyél burgonyát sem, mert keményítős szénhidrát van benne. És természetesen, ami ezeket tartalmazza. Sajnálom, de a gyümölcs sem jó választás estére, mivel tele van gyümölcscukorral.
Pontosan, mit is vacsizhatok?
Este is bátran ehetsz magas fehérje tartalmú ételeket, de az állati eredetű zsírokat most is kerülnöd kell. Ilyenek: Zsírszegény húsok, halak, zsírszegény tejtermékek, tojás fehérje, fehérje porok.
Nyugodt lelkiismerettel eheted a zöldségek szinte teljes tárházát/kiv. oliva, kukorica/. Mivel regeteg féle zöldség létezik, változatosan tudsz vacsorát készíteni, de a lényeg, hogy mindig legyen mellette fehérje is.
(Receptek a cikk végén)
De én tömeget akarok növelni.
Itt két jól elkülöníthető csoport van.
1.Hízásra hajlamosak.
2. Hízásra nem hajlamosak
1.Hízásra hajlamosak.
Neked úgy érdemes eljárnod, mint a fent leírtak. Tehát este kerüld a szénhidrátot és egyél fehérjét. Viszont neked a nap folyamán bőséges tápanyagbevitel dukál, hogy izmosodni tudj. Kiváltképp ajánlott neked este a zsírmentes túró vagy az abból készült fehérje por /scitec pro long/.
2. Hízásra nem hajlamosak.
A szakma titeket hard gainereknek nevez. Minden alkalmat meg kell ragadnod, hogy több kalóriát vigyél be, mint amit az amúgy is gyors anyagcseréd elégetni képes, ezért neked a többiektől eltérően este is tolni kell a szénhidrátot, de a fehérjét is. Én lefekvés előtt is egy kalóriabomba jumbót javasolnék.
Receptek estére.
Hal saláta:
– Ízlés szerinti idény vagy mirelit zöldségek 15dkg
– Roston sült tengeri halfilé 15dkg
Keverd össze őket, 1-2 evőkanál kefirrel, fűszerekkel csinálhatsz öntetet rá. Zsírmentes sajt is oké.
Csirkemell saláta:
– Ugyanúgy, mint a hal csak csirkemellel.
Tojás saláta:
– 6-10 főtt vagy sült tojás fehérje/ nemtől és súlytól függ a mennyiség/.
– Ízlés szerinti idény vagy mirelit zöldségek 15dkg, nagyon jó a főtt karfiollal és brokkolival
Keverd össze őket, 1-2 evőkanál kefirrel, fűszerekkel csinálhatsz öntetet rá. Zsírmentes sajt is oké.
Túró:
– Keverj össze 15-20dkg zsírszegény túrót édesítőszerrel 1-2 evökanál natur joghurttal facsarj rá egy citom levét vagy ízesített fehérjeporral is készítheted.
Turmix:
– Vízzel vagy zsírszegény tejjel /2-3dl/ keverj össze 1-1,5 mérőkanál fehérje port.
Protein delite, pro long, cytopro a legjobbak erre az időszakra( legkedvezőbb áron az I.B.F.-ben).
Tofu:
Ha unod már a húst, készíthetsz tofuból is vacsorát. Felszeled, só, fokhagymapor és
zsírmentesen, hírtelen megsütöd. Hozzá zsírmentes sajt és zöldségek.